Mooie fiets stukken in Nederland

Nu de zomermaanden weer begonnen zijn, is het uitstekend weer om weer vaker de fiets te pakken. Voor een kleine boodschap of een leuke fietsvakantie, het kan allemaal. Wist je dat Nederland ook heel veel mooie plekken heeft om te fietsen? We staan natuurlijk niet voor niets bekend om het fietsland. Of het nou de bossen,duinen of heidevelden zijn, je zal van de natuur genieten. 

Wees goed voorbereid. 

Voordat je begint aan een mooie tocht op de fiets is het misschien ook handig om na te denken over een e-bike. Als je een liefde voor fietsen hebt maar het je zelf toch iets makkelijk wil maken, is dit een uitstekend alternatief. Er zijn heel veel verschillende soorten fietsen en e-bikes, daarom is het altijd handig om reviews te lezen. Bijvoorbeeld Amslod fietsen review. Wist je dat Amslod ook hun eigen fietsvakanties organiseren? Als je meer over hun e-bikes en vakanties wilt weten is het nooit verkeerd om naar eerlijke meningen te kijken van online reviews Amslod elektrische fietsen. Hierna kan je zelf beslissen of de e-bike een optie voor je is.

Limburg

We beginnen met de fietsroutes in Limburg, waar voor ieder wat wils is. Je hebt heuvels en platteland, denk maar aan de rivier de Maas of het bos-en heidegebieden van National Park De Meinweg. Er zijn tochten van tussen de 2 en 6 uur lang, wat tussen de 30 en 110 km is. Vanwege het lekkere eten en drinken, kan je er gemakkelijk een leuke dag van maken. Stop af en toe bij een café voor een lekkere Limburgse Vlaai en koud glas bier. Voordat je het weet fiets je naar het drielandenpunt of naast de Maasdijk.

Zeeland

We gaan door naar Zeeland met een kustlijn van 650 km lang wat bestaat uit dijken, duinen,stranden en de Deltawerken. Juist omdat het naast de zee is heb je wel veel kans op wind en dus ook op tegenwind. Gelukkig hebben ze speciale routes die aangeven of je dit zal ervaren of niet. Zo kan je een rondje maken vanuit Zoutelande waarbij je langs de kust fietst. 

Overijssel

We gaan door naar een grensstreek van Duitsland namelijk Overijssel. Met de rivier de Ijssel en natuurlijk Nationaal Park Weerribben-Wieden. Je kan gemakkelijk door alle kleine straatjes door fietsen die nog net zo authentiek zijn als vroeger. Als je opzoek bent naar meer uitdaging is het een leuk idee om door Nationaal Park De Sallandse heuvelrug te fietsen. Hier ervaar je echte heuvels dus dit kan wel wat zwaarder zijn. 

Noord-Holland

Ook bij de grote steden zijn er genoeg fiets opties en juist om de drukte van de stad even te vergeten, is fietsen heel gezond voor je. Je zal vooral heel veel water, etende koeien, bloemen en weilanden zien. Als je liever onze oer hollandse molens wilt zien, kan je fietsten over de 126 km lange dijk, namelijk de Westfriese Omringdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *