Veilig, voorbereid op reis

Als je op reis gaat, ben je een periode weg van huis. Het is daarom erg belangrijk, om alles goed te regelen, zodat je veilig op reis kunt. Tegenwoordig, heeft veilig reizen er echter nog een hele belangrijke betekenis bij gekregen! 

Zo begint een veilige reis, waarnaar toe ook, nu bij de juiste mondkapjes.

Een goede voorbereiding, is de halve stress

Vakantiestress is real! Geloof het maar, je wil niet weten hoeveel mensen, in de stress raken, van het plannen van iets, wat voor ontspanning moet zorgen. Het is maar goed dat de vakantie het hoogtepunt is, maar het kan ook anders.

Het plannen van iets leuks, moet leuk zijn. Vakantie voorpret, is gelukkig ook heel echt, en geloof het of niet. De vakantiestress kun je minimaliseren. 

Een vakantie moet je zien als een project. Als je een feest plant, dan kun je bijvoorbeeld een draaiboek maken. Zo weet je altijd precies hoever je bent en bijvoorbeeld, wat er, op welk moment gebeurt. Neem de planning van je reis ook serieus. 

Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de reis en aldaar, op de bestemming. Denk ook aan wat je achterlaat. Is er oppas nodig voor het huis, huisdieren? Moeten er planten gewaterd worden, of het gras buiten? Verwacht je belangrijke post, of heb je per ongeluk toch een afspraak staan, terwijl je er niet bent.

Schrijf alles op, wat je te binnen schiet. Zorg dat je bijvoorbeeld in je telefoon, een klad bijhoudt, om alles snel te kunnen noteren. Thuis zet je dit natuurlijk weer even netjes in een lijstje.

Lijstjes maken voor je reis

Zoals eerder al even genoemd is, begint een veilige reis, tegenwoordig bij echte veiligheid. Heb je geen mondkapjes meer in huis? Dan kun je ook online Mondkapjes bestellen. Zorg dat je genoeg hebt voor iedereen, voor de hele reis. Liever extra veilig? Dan is natuurlijk ook het Ffp2 masker te koop.

Wanneer je lijstjes gaat maken voor je reis, is het, het handigste om dit, per categorie te doen. Toegegeven, het worden wel een paar lijstjes, maar het scheelt je echt de halve stress, bovendien, lijstjes maken is leuk, afvinken? Nog veel leuker!

Goed, lijstjes per categorie, wat bedoel je dan? Nou, stel je hebt een lijstje; Reis. Dan heb je dingen die je mee wil nemen, gemakkelijk bij de hand wil hebben, dingen die je niet moet vergeten, maar ook dingen die je nog moet kopen. Een voorbeeldje:

  • Lijstje voor meenemen. (Gebruik bv een highlight om de ‘niet vergeten items’ duidelijk te maken).
  • Lijstje voor handbagage, of bij een autoreis, de tas die meegaat de auto in, in plaats van de kofferbak.
  • Boodschappenlijstje Reis. Denk aan medicijnen, kleine flacons voor het vliegtuig, een goede tas, eventueel eten en drinken en ga zo maar door.

Bij andere categorieën voor lijstjes, kun je denken aan een aparte niet vergeten lijst, een lijstje voor koffers inpakken, ook hier kan weer een boodschappenlijstje bij komen. Maar maak ook lijstjes voor thuis! Wat moet er allemaal gedaan worden, wie geeft de katten eten of geeft de planten water? 

Je zult zien, als je overal lijstjes van hebt, krijg je grip op de situatie. Heb je grip op de situatie? Dan ervaar je een stuk minder stress en kun je alvast half ontspannen, aan je vakantie beginnen. 

Wil je het echt, echt goed doen? Maak dan vooral ook een lijstje, van alle lijstjes die je moet maken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *